Monday, November 19, 2012

:: sijil tinggi pelajaran malaysia ::

uhuk uhuk...maaf la.haha..berhabuk pula blog saya ni.al-maklum lah.lama dah tak update sejak ada blog baru tu.haha..update pasal cik abang jela.nak update pasal diri n keadaan sekeliling,hurmm...tak ada idea.ni pun saja ja update.yela,tak nak la biarkan habuk banyak sangat kat dalam blog ni.hehe.

ok.disebabkan hari ni adalah hari permulaan exam bagi si dia,jom kita cerita sikit tentang si dia yang agak comel tu.dua hari sebelum exam(which is hari sabtu),malam tu dia call saya banyak kali.dari pukul 9 malam (kata kawan dia) sampai pukul 11 malam.tapi tak dapat sebab saya off phone.yela,siapa je charge handphone on?ada?tak tahu la kalau korang.ekcelli memang dah tabiat saya dari dulu sampai sekarang suka off phone time charge.ok2..back to the topic abaout him.lepas dia tak dapat call saya,dia merajuk.dia beri handphone dia dekat kawan dia.then,kawan dia call saya tanya pasal dia.saya dah cakap kat si dia yang saya akan call dia pukul 12 or 12.30,sebab tak nak ganggu dia study.mana la saya nak tahu yang dia call saya time-time macam tu.sekali tu,kawan dia call cakap dia merajuk.then saya cakap la bagi handphone dekat dia.nak cakap pe semua.tapi....masyaAllah...merajuk kalahkan saya.dia pura-pura tidur.saya pulak jenis tak suka mengganggu orang tidur.so,saya biarkan jela.nanti esok ok la tu kot.then,saya suruh kawan dia letak phone kat sebelah si dia.then saya hantar la mesej.sekali tu, "your messege not received".errrrkkk...ok,dia tak tidur lagi.dia off phone.saya pun hapee lagi.hantar la mesej banyak-banyak.then,pukul 2.30 dia on balik.haha..tapi...dia tak call.merajuk pulak orang tua tu. =(

then,ahad pagi saya call dia.first-first,dia tak angkat.then biarkan selama 15 minit.sekali tu.masyaAllah,dia off phone lagi.apa lagi,aq la yang meraung.teruk jugak dia merajuk ek.ish3x...saya call dia banyak kali,mesej dia banyak kali,tapi,semua tak sampai.sedih.last-last,saya give up.then,pukul 1430,dia on phone,then dia hantar mesej "kalau tak nak call,tak payah call terus lagi bagus".erk....merajuk lagi.subhanllah.then kawan dia call.kawan dia cakap,dia mengamuk.sampai campak handphone SIII kot.perghh....kalau aq la kan.ish...sayang doe handphone tu.hahahaha...then,saya try pujuk dia.pujuk la.macam-macam cara tau saya buat.dia punya cap E,bukan main besarrrrrrrrr tau.ish....teruk juga.then,dia dengan tak sengaja buat lawak.semua ni sebab saya la.saya suruh dia tukar tone.dia cakap dia tak marah saya,tapi tone suara dia tu menunjukkan dia tu marah.apa lagi,dia pun tukar la tone dia ke suara orang besar.hahahaha...saya punya gelak sampai berair mata.then dia nak gelak,tapi dia cover tau.saya dengar la jugak dia ada gelak sikit.tapi tau tak orang gelak cover macam mana.haha..memang cap E betul la dia tu.kami berbaik.tapi dia cakap tuk hari tu,dia tak sayang saya.esok,tak tahu lagi.ahahaha..comel gilerr!!!

malam tu,dia call.dia mintak maaf sebab dia dah banyak buat jahat kat saya.haha..mana ada jahat.ok jela.lagi-lagi sikap panas baran dia tu.dia cakap dia memang tak boleh kawal.dia pun tak tahu macam mana.saya cakap la,saya ok je.tak kesah benda tu.dan tak pernah amik hati pun.untuk apa kan amik hati.sebab benda tu kita dah mindset kan yang dia tu panas baran.just,tahan dengan tak tahan la.tapi,satu je saya respect dia ni,dia tak pernah marah saya.ok,admit yang dia tu suka merajuk.tapi kalau korang tengok,dia memang tak pernah marah saya.dia marah,tapi dia hanya akan diamkan diri dia.ok kan?tapi,orang yang simpan dalam ni bahaya.saya dah cakap dah dekat dia banyak kali.kalau rasa nak marah,marah je.biar saya biasakan dengan marah dia.nanti kalau dah kahwin macam mana?haa....then,benda yang paling membuatkan saya sebak,dia mengaku yang dia sayang sangat kat saya.
SAYANG SANGAT SANGAT (<<<----perkataan ni yang buat saya sebak).dah lama dah saya nak dengar benda ni.alhamdulillah.so sekarang ni,aq just doakan dia dari jauh jela.supaya dia dapat buat STPM dengan jayanya. =)

untuk kawan-kawan yang lain,yang sedang menjalani peperiksaan STPM ni,semoga korang berjaya ya.saya sentiasa doakan untuk korang.in syaa ALLah...=)

p/s : kena stop call dia mulai hari ni sampai 30/11.sedih sebab dah mula rindu dekat dia. ='(

Tuesday, October 30, 2012

:: twitter ::

hoho.......................after aq deactivate fb aq,aq sekarang ni more to twitter...erm..bukan apa.entah la...macam lagi best pulop kat situ..kenapa aq deactivate fb,tu korang tak yah tanya k.tak yah fikir.aq rasa better aq deactivate memandangkan benda tu tak mendatangkan apa-apa kat aq.makin banyak pulak fitnah & pergaduhan yang aq nampak disebabkan fb.haih..lagipun,nak kata aq ni popular....entah la...aq actually ada benda yang aq tak selesa.kalau dulu korang kan tahu aq ada someone dalam hidup aq.so,sepupu dia @ kawan aq still nak kat aq,yet,dia dah ada orang lain dalam hidup.untuk apa kejar aq?yang dah mempunyai seseorang yang sangat important dalam hidup.?pening kan dengan dunia.

ok..back to the topic.sebenarnya aq tak hamak sangat bab adik or kawan ni...kau nak follow or unfollow,itu hak kau.aq tak boleh nak halang.kalau kau dah putuskan untuk memutuskan silaturrahim,silakan.kau tahu hukum dalam islam kan?korang semua berlajar tentang agama dari kecik.melainkan kau tak bersekolah.

orite peeps...have to go now...haha...btw..please olls...pray for him k.now he's in hospital.demam teruk sangat. thanks...=')

follow me on twitter @seha_mf. boi~

Wednesday, October 24, 2012

:: tak boleh tidur ::

wah.,dah pukul 3.30am dah.aq x tido2 lagi.hurmm.,entah la.tadi petang,aq bagi link blog bru aq dekat kawan aq @ kawan bf aq.maybe dia baca..kot.then,aq pelik.biasa dy pukul 9 or 9.30pm da start mesej aq.tapi tak.then tadi aq borak dengan dia pun,dia macam..entah la.lain kot..salah ke ea blog tu?hurmm..aq tak tahu la masalah dia apa.tapi if benda tu melibatkan blog baru aq,erm..tak tahu la aq nak kata apa.maybe aq akan privatekan balik blog tu.tak nak la disebabkan blog aq tu,dia jadi cam ni.aduh..tak faham la.blog tu just mengisahkan tentang aq dan si dia.aduh.,macam mana ni.aduh..

p/s : nak privatekan balik atau tak ye?maafkan saya ye cencorot.. :-(

Monday, October 22, 2012

:: tak ada kerja ::

hye ollss....haha....ermm...tak nak cakap banyak.just nak cakap hari ni aq memang tak ada kerja..nak tau kenapa?sebabnya aq baca balik blog aq yang ni la ni...ermm...aq delete semua perkara yang aq tulis mengenai RUSA.alhamdulillah aq buat semua tu atas kerelaan aq sendiri.nak katadia dah tak ada dalam hati aq,ermmm....lebih kurang la.korang pun tahu kan hati aq milik si DIA dan Allah..erm..sekarang ni aq just nak focuskan dekat pelajaran aq.aq nak sampai ke luar negara.erm...tapi aq rasa yang tu time aq dah kahwin kot.leh honeymoon sekali.kan....haha...erm...apa?dia pulak macam mana?haha....kalau nak tau pasal dia,baca la blog aq lagi satu..itu pun if korang dapat CARI link tu.ok guys,dats all for today.<<<----(ayat aq dah macam lect aq la pulop).see ya next time...insyAllah....

:: susur galur keturunan ::

haaaaacccchhhhhuuuummmm!!!!!ok...benda ni aq yang mintak.hahaha..kenapa?ermm...aq mintak biar aq je yang demam...aq tak nak si dia demam...kesian...biar aq je yang jadi pengganti dia..at least aq kat cni jarang demam.and aq akan dijaga oleh parent aq..dia?hurmm...sepanjang masa aq fikirkan dia.dia jugak suruh aq jangan fikir pasak dia sangat,tapi sekarang ni...hurmm....entah la...sekarang pun,badan aq mula start nak sejuk2 panas...haa...cam ne tu agak-agaknya?hahahaha..pandai-pandai korang la fikir k..ni...sebenarnya aq bukan nak cerita pasal ni la..sebenarnya aq nak cerita ni ha..pasal susur galur keturunan yang aq tak pernah nak faham dari aq kecik sampai la sekarang ni yang umur aq dah mencecah 20-an.hurmm...

ok..yang aq tahu la....aq adalah keturunan LAKSMANA BENTAN...ermm....korang tau tak cerita SULTAN MAHMOOD MANGKAT DIJULANG tu...haaa....laksmana tu la moyang aq...ermm..mula-mula aq tak caya tau..sekali tu,mak aq cerita.time kitorang duduk KOTA TINGGI,kitorang satu family sakit (kecuali mak aq).mak cakap

     "la dik...awk tak tahu ke?dulu masa kita duduk sana,abah muntah darah.awak semua ni demam,sakit mata dan macam-macam lagi."


huyyoooo....macam tak caya..tapi bila dah mak yang cakap...ermm....percaya la..takkan mak nak tipu anak pulak kan?hehe..then,tadi aq tengok la group family aq...ermm..which is group HAJI ZAIYADI...erm..aq bukan tak suka group ni.suka sangat.tapi,entah la..orang kata better diam n baca dari tulis apa-apa..nanti tersalah tulis,ada juga yang cakap mengata la,melawan la,n macam-macam lagi.kalau bab agama,aq tak pernah nak sentuh.kita buat apa yang kita tahu,insyaAllah....just group tu boleh tambah sikit la ilmu agama...(kot).ermm..ok2..back to the topic.tadi aq baca post abang aq.ermm..kat situ diorang ada la cakap pasal susur galur keturunan keluarga.erm...dorang cakap kitorang keturunan WALI SONGO.errrr......aq tahu WALI SONGO tu hebat orangnya.lagi-lagi pasal ilmu agama and ilmu apa ea...orang cakap ilmu yang boleh GITU2...hahaha...berilmu la senang cerita..aduh....aq tak paham neyh....pening pening pening!!!!!!!aq pun tak tahu la...nak kata aq tak amik tahu pasal keturunan aq,mybe aq more to family sebelah mak aq kot...sebab sebelah ayah aq ni..memeningkan kepala la...ramaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sangat yang bagus-bagus...jadi,entah la.kita ikut je la rentak dorang k?haha..

ok guys...have to go now...nak update blog lagi satu..huwawawa...boi..~

Sunday, October 21, 2012

:: angan semata-mata ::

me : mak!esok pagi after solat subuh jom jog...hee..
mak : la...esok kata nak puasa....kan?macam mana nak jog?
me : ala...xpe mak..ok je...hehehe..

hahahah...aq rasa macam angan-angan je aq nak g jog tu..hahaha...nak tau kenapa?after subuh je,aq tido balik.hahahaha...tu le keje aq....subuh je tido balik....ish3.....yela....dulu pun cik abang suh tido balik..sampai kan saya yang cakap kat dia saya pening pale tido balik..hahaha...xpe la...insyaAllah esok aq try...hehe...

p/s : jog untuk kesihatan badan...

Saturday, October 20, 2012

:: new blog ::

ok..tuk pengetahuan korang,sebab aq tak nak update pasal relationship aq kat cni,aq ada buat blog baru.ermmm.....apa linknya?nth....xtau la plk...LOL!

always make me worried...='(

:: rumah oh rumah ::

oh! begitu rindunya aq dekat rumah aq sendiri..hoho......bukan apa..sebulan kot aq tak balik..hahaha.....yang paling best,korang nak tau tak apa....aq langsung tak tau pasal rumah.satu hapeeeeee yang jadi kat rumah ni,aq tak tau.balik-balik je tengok bilik abang aq dah siap semua dah.al-maklum la,dah nak bernikah bulan depan.pastu aq tengok kucing aq dah beranak n BUNTING...means aq ada dua ekor kucing betina besar la...korang ni pun..tu pun tak kan tak dapat tangkap...hahahaha....

nak selit sikit..thanks kat korang yang doakan tentang doa..alhamdulillah..dia dah sehat.seyezly aq memang tak henti-henti berdoa...ok,lepas ni..mybe aq takkan update tentang dia lagi kat blog aq ni kot....biarlah jadi rahsia...kahwin or tak,semua tu dah tertulis..kan?aq just berdoa je...

p/s : bosannnnnnnnnn duk rumah!!!

Saturday, October 6, 2012

:: arghhh ::

takut'eeeeeeeeeee......masyaAllah....teruk la sem ni....apa ni...kenapa ni....aduhhh...tak sangka...huwaaa...rasa macam pointer nak jatuh je....nauzubillah....takut la...='(

ya Allah..kalau la pointer jatuh...macam mana ea....parent pulak macam mana....if sy dapat 3 ke bawah...Allah......='(
(mintak-mintak dijauhkan)

Sunday, September 16, 2012

:: songs for you ::


just for you my dear

hope u'll hear this song dear..='(


please keep this picta dear....i'll always miss n love u syg...

Wednesday, August 29, 2012

:: gembira ? ? ::

ohh hati..kenapa ni?bukan ke ini kemahuan kau sebenarnya?kau tak gembira ke dengan apa yang kau dapat..?oh...sebelum ni,bukan main lagi ye kau cakap itu ini...tapi bila kau dah dapat....kau tak gembira...apa ni?kau saja je kan...

ok..seyezly,first sy on fb...sy memang suka gila la..sebab si dia dah bagi acc fb dia and password dia..so,sy pun mulakan la operasi...first sekali...sy buat apa yang patut sy buat...like he said "public kan status n relation".ok..dua-dua dah buat dah..lepas tu...sy buat la apa=apa yang patut....tengok satu per satu gambar dia...ermm...first ok....second,sy jadi macam...........................................

entah la...sampai sekarang,i'm not happy with my own attitude with him..yela...cuba korang fikir..sy cakap nak password fb dia..bila dah dapat..ini pulak yang jadi..apa sebenarnya yang sy nak eeeeiiii!!!!tolong la....cuba korang sedarkan diri ni....ya Allah....maafkan saya ye awak.....hurmm....sy jadi tak betul dah ni....ayoyo...~~

p/s : esok nak balik ke tak..kalau tak balik,alamatnya duduk sorang-sorang la kat kolej ni...='(

Monday, August 27, 2012

:: exam exam ::

uwaaaaa........berkorban apa saja......hah!awak nak hidup senang kan?awak nak bakal suami awak ada kerjaya kan?haaa.....sekarang ni...bagi dia study k...dia kan dah nak trial...jadi....awak tak payah la nak jadi macam ni...relax la....awak pun kena fikir kan diri awak...dia buat ni pun,awak ada peluang untuk study...kan?cuba tengok sekarang...awak dengan dia tak mesej,tak calling2...boleh tak awak tumpukan dekat pelajaran awak?boleh kan?awak dah boleh study lebih dari 3 jam kan?haa......ada hikmahnya...

tapi...cuba korang bayangkan....korang boleh ke study bila tak borak dengan dia walaupun seminit?ekcelli saya ok je...tapi tu la..hati jadi tak tenang....

sekarang ni...saya tengok facebook dia..entah kenapa...saya rasa semua ni fake.....fake giler...saya tahu dia sayangkan saya....tapi,kenapa dia perlu sembunyikan benda tu...kenapa dia tak jadi macam saya yang sememangnya menunjukkan benda tu supaya orang tahu....kenapa dia tak pernah faham saya....dia cakap dia nak jaga hati saya..tapi,part yang ni..kenapa dia tak jaga....hurmm..dats y saya sangat jarang untuk melihat fb dia..sebab saya tak nak sakitkan hati saya sendiri...korang mesti faham kan?kalau korang jadi saya pun,korang akan buat perkara yang sama...semua ni disebabkan perasaan yang saya harus jaga....malas nak gaduh..malas nak bertengkar..masing-masing dah pandai fikir..dah besar...dah dewasa...dah boleh fikir sendiri....jadi.......macam tu lah....

ok korang..i've to go....badan mula sakit-sakit sebab dah lama tak mendaki bukit..haha...perut pun still not ok...sy just ikut je la rentak perut ni..kalau sakit,sakit la.....asalkan saya makan...hehe......oraite....tata..

p/s : study sekarang ni untuk masa depan saya dan mak...=')

:: blurrrrrr ::

bangun pagi...then...tido balik..al-maklum lah....cuti kan...haha....pastu...bangun dalam pukul 9.30 pagi...lambat kan?ish...apa nak jadi anak dara sorang ni!hehe...then,baring-baring atas katil..tengok phone....tengok gambar...rindu kat hati ni sapa je yang tahu...='(

kebiasaannya,saya akan mandi waktu zuhur....tapi...teringat pulak...yang saya dah janji dengan dia..saya kena mandi sebelum pukul 11....makk aihhh.....punya la payah nak bangun mandi...tengok jam dah pukul 10.15..xleh jadi..kena mandi jugak nieh...lepas mandi...tengok jam baru pukul 10.30....kemas punya kemas...baru 10.35...jadi,saya buat keputusan belajar.....mana tak nya...dah nak final...kan...??study main-main lagi....buku,satu hapa pun tak sentuh...jadi....kena la baca buku...

terus terang saya katakan....punya la blurrr saya kat dalam bilik ni...dari start saya study,sampai la saya stop,orang tu membuatkan saya jadi tak selesa...dengan dia yang.....eerrgghhh!!!sory la...awak buat baikk kat saya pun...saya dah tawarhati dah dengan awak..maybe awak lupa...saya pernah menyatakan bahawa saya benci untuk MEMBENCI kerana saya tahu,once saya dah benci...sorry to say la....awak sangat beruntung sebab saya tidak membenci kamu...saya hanya tawar hati...maafkan saya...saya tahu saya tak patut buat awak macam ni...tapi,bukan kehendak saya....awak yang nak benda ni,,,,...kerana sikap awak lah saya jadi macam ni...maafkan saya....

p/s : bosan duduk dalam bilik sendiri,lari ke bilik junior...haha...update la~~

Sunday, August 19, 2012

:: update ::

selamat menyambut hari raya aidilfitri.maaf zahir dan rohani...bhahaha...

btw...tak tau nak update apa...just nak cakap saya akan busy sampai raya ke-5...hari ni dah beraya di melaka,esok adik beradik my mom balik.then raya ke-3 adik beradik abah balik.raya ke-4 pulak reunion tingkatan 3B and jumpa si dia..wuuhuuu...hehehe...apa2 pun...best!

Sunday, August 12, 2012

:: pergaduhan ke-2 ::

hari ni..saya dengan dia gaduh lagi...huhu...tak sangka pulak...gaduh entah apa-apa je..yela..benda tu rasanya benda kecil je..tapi..buat macam besar....giler punya besar...first...pasal adding kawan saya dalam facebook...saya dah cakap banyak kali dah kat dia...saya tak suka kawan saya add dia...then..dia pergi approve pulak..mana tak hangin satu badan...geram tau!!!then...pasal relationship kami..ok...dia dah letak dah kat facebook dia...saya boleh nampak...tapi tu la..kawan saya cakap dia tak leh nampak.apa kebenda nih....geram tau...mana tak geram..dia yang letak relation saya dengan dia ENGAGED...tapi...dia tak ada menunjukkan yang dia dah ada relation dengan saya....eh! baik tak payah kot saya rasa macam tu....

then kami gaduh...saya sakit hati sangat dengan dia...lepas saya sent msj kat dia..saya off phone...sebab tak tahan sangat..sebab saya tau saya akan jadi marah bila dah macam ni...saya malas nak marah..then,bila fikir balik,saya jadi takut...saya terus on phone sebab fikirkan dia...dia makan ke tak..saya sangat risau...tapi dalam hati tu..still lagi...tapi kejap je marah saya tu...saya pun tau dia geram dengan saya...bohong la kalau dia tak marah saya.....cuma dia just nak relax..nak sentiasa cools...tak nak marah saya..dia cakap kat saya dia nak control jiwa dia..yelah...

xpe lah...maybe hari ni salah saya..bukan salah dia..dia tak tau apa pun..maafkan saya awk....tak buat lagi dah..='(
sayang awak.....

Tuesday, July 31, 2012

:: alhamdulillah ::

heheeeee...uolssss...nak tau tak....alhamdulillah....antara saya dengan dia...tiada apa yang dirahsiakan lagi...dia dah jujur dah segala-galanya dekat saya...nak kata terkejut...tak ada la..biasa je...tapi,saya bersyukur...sebab dia admit jugak benda tu...alhamdulillah...=)

saya tau....saya ni jenis bukan suka untuk memaksa orang bercerita apa-apa...kalau korang ada buat silap tapi saya tak tahu pun tak apa....saya ok je...saya tak paksa korang untuk buat perkara yang saya suruh atau tak suruh...nak kata kasih sayang saya kat dia berkurang?opppsss...!!salah ok....saya sayangkan dia...walau apa pun yang dia cakap kat saya...saya tak kesah...insyaAllah..bagi saya dialah yang terbaik untuk saya walaupun dia menyatakan sebaliknya...=')

owh2....alhamdulillah jugak..rancangan saya nak balik kuala lumpur Allah makbulkan...saya nak hilangkan tension saya....penat dah....then...rancang jugak nak beli baju raya kat KL nanti...haha...pestime kau beli sendiri tanpa mak...hahaha....selain itu...saya maybe jumpa dia kot...insyaAllah kalau tak ada apa-apa la...doa je la banyak-banyak...huhu....

owh3...btw....korang..nak btau sumthing nih...lepas ni....there's no SEHA anymore...dia tak suka orang panggil saya macam tu..jadi panggil je la ye nama penuh saya..ok?

mode : gembira dapat balik rumah...wuhuuu...=)

p/s : baru nak terasa kehilangan aku ke?haha .

Monday, July 23, 2012

:: dalam dilemma ::

hurm...tu je yang seha boleh cakap sekarang ni..dalam dilemma...hopefully,seha tabah kan hati..tidak akan melakukan perkara yang stupid..insyaAllah....

Ya Allah,engkau tunjukkan lah jalan kepadaku ya Allah,,..=')

Tuesday, July 17, 2012

:: doa pada yang satu ::

Ya Allah, Engkau mengetahui bahawa
hati-hati ini telah berkumpul kerana mengasihiMu,
bertemu untuk mematuhi perintahMu,
bersatu memikul beban dakwahMu,
hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat
dan menyokong syariatMu,
maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya,
kekalkanlah kemesraan antara hati-hati ini pada jalannya,
penuhkanlah hati ini dengan
cahaya RabbaniMu yang tidak kunjung malap,
lapangkanlah hati ini dengan limpahan keimanan
dan keindahan tawakal kepadaMu,
hidup suburkanlah hati-hati ini dengan makrifahMu,
jika Engkau mentakdirkan kematian maka
matikanlah pemilik hati ini sebagai
para syuhada dalam perjuangan agamaMu.
Engkaulah sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong.
Ya Allah, perkenankanlah permintaan ini.


setiap doaku hanyalah untuk kebahagian kita berdua...amin.

Sunday, July 8, 2012

:: rindu dekat phone ::

uwaaaaaaaaa.....uhuk3x....sorry2....yela..jerit-jerit sambil buang habuk kat dalm blog ni...mana tak batuk kn...maafkan saya...ermm.....ekcelli,banyak sangat seha nak kongsi cerita dengan korang..tapi tunggu puasa nanti boleh tak?yang ni sekadar di pinggiran sahaja..haha...(konon lawak lettew).

ermm...ekcelli,rindu sangat dekat phone seha...dah lama tak borak dengan phone seha...cam ne nih....hah! korang jangan cakap seha gile k...tak gile pun....ekcelli seha cakap melalui phone...rindu nak cakap dengan phone lettew kan?haha...sebenar'e seha rindu dia..tersangat rindu...dia hilang phone..sekarang tak tau nak contact dia melalui apa...nak contact number phone mak dia??hah..nanti cakap apa pulak kan....uwaaaaaaaaaaa!!!cepat-cepat la dia ada phone baru...33skupang pun ok je...tak yah nak mahal-mahal..tapi kalau mahal pun ok jugak..tak yah la nanti nak bagi gambar seha kat dia thru fb...thru phone pun boleh kan...hurm.....

pagi tadi kawan-kawan semua cakap muka saya muram...dan tidak bermaya....saya memerlukan semangat!!!yeeeahh...semangat.....like WONDERPETS...muahahahaha...~.~"


p/s : saya merindui seseorang yang kerap saya memanggil dia sebagai rusa di dalam blog ini.....

Thursday, June 28, 2012

:: rumit ::

uwahh...rumit...sangat rumit...cam mana ek...seha da tak tau da nak buat macam mana....cuba korang imagine..ada orang paksa korang buat sesuatu yang korang kurang selesa....cuba korang bayangkan...erggghhh....seha dah tak tahan dah.....tapi yela...kesian kan....hurmmm.....seha ni pulak jenis tak reti nak cakap...takut kecik hati pulak dia kan...

then.....benda yang paling buat seha geram....dia guna barang seha tanpa pengetahuan seha...hurmmm...tak pe la kot....orang kata,selagi kita leh bersabar...sabar jela....nanti kalau dah tak sabar....ermm...lain jadi'e kan....lagipun seha fikir dia tu sakit...so,seha tak nak bebankan dia....=)

insyaAllah,seha doakan yang terbaik untuk dia...

Saturday, June 23, 2012

:: tidur yang tak lena ::

uwahhh!!!apesal hari ni seha tido tak lena.....waaa....cuba bayangkan..setiap 3 jam seha akan terjaga...then selang pulak dengan sejam....huhu..ape sal ek?adoiii...nak kata badan tiba-tiba panas...ermm..boleh la...tapi...seha tak rasa sebab tu....ada sebab lain ni....hurmmm....

seha dah cakap dah...seha menangis dalam senyuman...itulah yang seha suka sangat tentang diri seha....menangis,tapi orang tak nampak...hehe..=')
hari ni...banyak kali gak la seha menangis...huhu.....ermmm....entahla....xtau nak cakap pe..

saya sayangkan dia,,,,sangat..itu je yang boleh saya katakan.......=')

Wednesday, June 20, 2012

:: sakit teruk ::

dah lama rasa tak update benda ni...huhu...emmm.....post kali ni..nak cite pasal sakit..huhu...teruk...sangat teruk..pestime sakit kat sini sebegini teruk...hospital?hahaha..jangan ditanya...scary tau....~.~"

ermm....ekcelli petang tu badan dah rasa lain macam dah...then....tiba-tiba,rasa mual-mual....ingat main-main....sekali.....berlari haku masuk tandas...muntah banyak...ermm....then...seha dah tak larat...rumate seha dah risau dah...apa ag...dia pun buat la kerja yang sepatut'e...huhu....then...cakap kat si DIA....sedih gak la sebab dia.....nak kata dia tak risau.....risau.....tapi maybe sebab kawan yang pegang phone....xtau la nak kata apa....

erm...pergi cls pun penat je....=(

Tuesday, June 12, 2012

:: hari yang sangat memenatkan ::

uih...pe habaq korang semua...sorry2...lama x update..busy jela.....tuk 2 hari ni...nak kata busy...memang busy...sangat...(mata ke atas tangan di bahu).yela..ada meeting sampai 12.30 malam...then,tido kul 1 or 1.30 pagi...yela,xkan la kita tak borak dengan rumate kan..kesian pulak....lagi pun,nak rapat kan antara sy dgn rumate...hehe....

1 hari kalau boleh nak pack je dengan jadual yang ada.....pagi start macam biasalah,8.30.....then...sampai pukul 6.30 petang....pastu balik buat apa yang patut....if ada ceramah agama kat masjid,pergi...kalau tak da...terperuk kat dalam bilik ni ha.....pastu....pukul 10.30 meeting...sampai 12.30....erm...ekcelli sy tak kesah pun semua tu...tapi,nak meeting tu prepare la apa yang patut...lagi satu...asyik ulang benda yang sama....pening jugak....tapi nak buat macam mana kan...kita mana ada kuasa nak buat semua tu...

p/s : panas terik..camno nak gi kelas...-.-?

Wednesday, June 6, 2012

:: awak ::





Awak2.. jodoh itu rahsia Allah tauu..
☻♥☻
/█\/█\
.||.||.
SEKUAT mana awak setia...
... SEHEBAT mana awak merancang...
SEJAUH mana awak menunggu...
SEKERAS mana awak bersabar...
SEJUJUR mana awak menerima saya...

Jika ALLAH Tidak Menulis Jodoh Kita Bersama..Kita Tetap Tidak Akan Bersama..
Jika ALLAH Menetapkan Jodoh kita ada.. Insyaallah..
Seberat Manapun Dugaan Yang Diberi,Kita Tetap Akan Bersama Dengan Izin DariNYA..

:: kami - ep 1 ::

hai korang....assalamualaikum....=)

ermmm......tajuk entry kali ni...kami....haaaaaa.........kami tu bermaksud...family saya la....hehe...mari kita kenal dengan family seha...nak?jom tengok gambar masa kami kecik-kecik dulu...





( abah dan saya buat roti hot dog )

ni la saya time umo 9 tahun...hee...pendek kan rambut tu..haha...yela...berlagak macam lelaki..padahal perempuan....kalau dulu...tiap kali nak potong rambut,mesti suruh mak potong rambut saya macam abang saya...hehehe....tu yang jadi pendek tu...hehe......kalau tengok balik....ada sikit rupa abang saya yang solleh tu..hurm..nak tau solleh rupa dia macam mana...meh2....tengok ag meh...=)



( gambar adik beradik saya...tapi yang sulung tak ada sebab dia tukang amik gambar ni )

ni la kami..hehe....maaf kat along sebab xd gambar dia..hehe...ok....meh saya cite meh...yang berdiri sebelah kiri tu ,lelaki tu adalah abang saya no 2...nama dia muhd firdauss...hehe..hensem kan?baru saya sedar dia tu hensem..tapi sayang'e...dia dah meninggal...umo dia 17,meninggal...excident...tapi bukan salah abang saya...dia just nak melintas jalan je.....dia kena langgar dengan kete...al-fatihah to him...=')
erm...ok..yang baju hijau tu,kakak saya....apa???tak dengar la...apa??macam nenek?hahaha....sikit la..dia ni boleh dikira macam cite itik hodoh tu....kecik2 macam ni...tapi dah besar..kuat melawa je....pergi buat facial sana sini....oh..lupa..nama dia hafizah....umo dia sekarang 26...tahun depan kawen la..bulan 2....=)
haa...yang baju pink tu,abang saya no 4...nama dia muhd zulkarnain...umo 25...hehe...dalam ramai2 adik beradik kami,dia paling putih..macam cina....kalau g mana2..orang cakap dia tu anak cina...sampai sekrang dia putih,tapi kurang la..asyik kena panas je...haa....yang baju kuning belang-belang tu...abang saya yg no 5...nama dia muhd solleh....atas saya setahun je...poyo comel....dulu bajet comel...sekarang,bajet  hensem..ahaha....ermm.....admit la dia hensem..tapi....ahahaha..poyo!
haa..last sekali..of course la saya...=P
comel je...(nak jugak puji)


( kami with sepupu sebelah mak )



( pakcik dan makcik sebelah my mom..owh..kat sini ada abang saya..tu...yang tepi sekali belah kanan,berdiri... )




( sapa ni? LOL!! XD )

:: x pernah lupa ::

haha...salam all.....haaaaaa.....seha ada benda nak kongsi sikit....ni berkenaan kita2....erk..apa maksud kita-kita ea?haha.....maksud kita-kita uh,perempuan-perempuan la...meh sini meh....benda ni berlaku sebab ramai dah seha nampak buat macam ni...termasuk seha sekali...

perempuan...tak pernah nak lupa kan amik gambar...even benda tu dia just nak pergi kedai...nak jugak amik gambar...nak tengok cantik ke tak..comel ke tak..hahahaha..kan?then..upload kat fb....twitter...blog...hahaha...seha cakap macam ni sebab seha pun sama jugak...asal g mana2 je...amik pic....pastu upload....tp seha upload kt computer jela....fb?hahaha....tgk keadaan...=)

Tuesday, June 5, 2012

:: hardest thing ::

it's hard to say that i miss u...yup...i miss u a lot lot lot lot of......

:: kawan yang tak serupa bikin ::

kawan....kawan....memang senang nak cari....sahabat?hahaha...susah sangat...susah sangat nak cari kawan yang bernama sahabat...kawan,kita leh je bersuka ria dengan dia..tapi ingat....kawan ni kadang-kadang tak leh pakai jugak...time kita senang,dia ada je...time susah?hahaha...fikir-fikir le sendiri....sahabat pulak...dia la peneman kita dalam suka duka...dia terima kita seada'e...dan dia juga tidak akan menceritakan kisah baik buruk kita dekat orang lain....

erk...nape seha cakap pasal ni pepagi ea?haha...saje...1 sebab seha rasa sakit hati....tapi seha tak leh nak marah...2....sebab seha saja nak sakitkan hati orang yang agak-agak nak terasa dengan entry seha ni,..

ok2...first thing seha nak kongsi sikit...apesal seha sakit hati....ok...cuba korang bayangkan...orang yang korang rapat..yang korang buat dia macam ahli keluarga korang sendiri..then tiba-tiba ada orang beritahu,orang tu mengutuk pasal diri korang,dok tabur fitnah kat korang,like macam tikam sampai mati la....apa yang korang buat ea kat budak ni?haha...masa pestime seha kena kan..seha rasa nak menangis....yela...seha anggap dia as adik seha...tapi dia boleh buat macam tu....orang JOHOR memang macam ni ke?eh...seha pun johor jugak...tapi tak ada la macam tu sekali..ke nak cakap daerah sekali?haha...rase'e tak payah kot...nanti marah pulak en dia uh...hahaha...

then.....yang paling seha suka sangat kan..time ada orang beritahu seha...budak tu....cakap yang seha suka tukar-tukar JANTAN....wuhuuuu......lelaki tu haiwan ke ek?haha...kelakar...btw...mana dia tau seha suka tukar lelaki ea?seha pernah main ke?tak kan...seha ada ke cakap seha couple dengan dorang?tak ada kan..seha just menyatakan yang seha suka...sayang???hahaha...jauh sekali...oh...maybe sebab dia nampak seha keluar dengan lelaki ni..lelaki tu...opppssss2.....sabaq sat na....seha bukan keluar berdua...HELLO...nak kata tu..tengok la kiri kanan depan belakang seha...seha keluar ramai-ramai....ala...setakat keluar makan kat cafe n warung.....tu dikira tukaq jantan ka?hahahah..lawak la hang ni...awat kolot sangat fikiran tu....oh lupa...hang kan muda lg...hahaha...tu sebab kolot....otak hang tu boleh simpan dalam kocek la che' rasa....hahaha...

kesian kan orang macam ni...hahaha.....ala...bila fikir-fikir balik..biasa la kot....orang yang dah memang selalu mengata ni susah...yela...kawan yg anggap dia memang kawan betul pun,dia boleh mengata,..inikan pulak orang lain kan...hahahaha...

2nd thing yang seha nak kongsi...yelah..kita ni cakap la kita dah tunang segala bagai kan...then...saja nak sakitkan hati seha....cakap la ada orang frust,seha laku la n wut so eva...yang paling best...dia tag lelaki yang seha rapat...erk...motif dia apa ea?boleh seha tau tak?hahahaha....susah kan jadi seha...~.~"

tak paham aku....dengan orang macam ni.....tula kan....asal baik sikit je..suka...asal baik sikit je...sayang...tak matang giler......tolong la...opppsss...lupa plk..umur pun belom matang lagi...ni kan pula pemikiran kan....hahahaha...bia la dia...seha sakit hati pun tak ada faedah....untuk apa sakit hati kat orang macam ni...baik sakit hati kat orang yang dapat pointer 3.5 above....kan?at least kita dapat jugak cari jalan penyelesaian kita....kalau dengan orang macam tu..nak selesaikan macam mana ea?tampo?terajang?uih...giler3....

seha just boleh nasihatkan je...hopefully dy baca lah...dah2 lettew awk...x penat ke duk heboh satu uitm pasal orang lain...cuba tengok pada diri sendiri.....betul ke tak nak cakap orang...jangan ingat semua orang suka awk tau....ingat....awk mengata pasal org,ada org lain yang mengata pasal awk,...berubahlah...lagi satu....nasihat penting untuk awak...Allah maha pengampun untuk setiap kelakuan umat'e...tapi ingat...orang yang mengata tentang orang lain,yang menabur fitnah tentang orang lain.......selagi kamu tak meminta maaf kepada orang yang dikata....selagi tu,dosa kamu tak kan terampun...
oh..bila ye agak-agak awk nk mintak maaf?hahahaha.....ermm..tak pe la awk..sy ampunkan segala dosa awk kat sy....dari hujung rambut sampai hujung kaki..sy ikhlas mengatakan'e...=)

p/s : lega bila dah luah segala'e kat blog...=P

:: aku ada , kau ada ? - ep 2 ::

ececece...berepisod pulak ye tajuk kali ni..hahahaha...saja nak buat macam drama....ingat dorang je ley buat..seha pun boleh tau...seha yang mengarah hidup seha....ok2...kita teruskan ye cite kita...hehehe...

semua ni bermula lepas seha balik berjalan-jalan dengan abah n mak....siapa sangka...seha dengan parent seha leh mempunyai angan-angan yang sangat tinggi..ecewah...mentang-mentang amik tourism kan....mak dah suh jadi manager...manage hotel or resort....hahaha..then....fikir pulak pasal kahwin...haaaa...ni yang buatkan seha ketawa terbahak-bahak dalam kereta ni...

seha cakap la kat parent seha nak majlis wed seha kat hotel....buat itu ini la....kan...pastu....abah mencelah pulak...cakap nanti kahwin dengan manager jugak la...hahaha....lepas tu..mak pulak mencelah....kahwin dengan arkitek je dik....fuuullllaaawweeehhhhhh........gilak r...then mak seha cakap,hantaran rm40000.....nak korek mana mak oiii...skali mak seha cakap "ala....klu arkitek kan nti dpt tender bla...bla..bla..bla.....".mak aihhh....ingat hape....~

sepanjang perjalanan balik tu....ktorang asyik cakap pasal ni je....mak pulak asyik cakap jodoh seha arkitek...errrkkk!!!!!masa pestime mak cakap ni...dalam pale otak seha pk pasal rusa.....aiiiyyyooooyyyooo...stop playing in my mind rusa!!!jangan duk lompat sana sini..nanti sat g kang..tertidoq plk seha...hahahaha.....

tapi tu la....sekarang ni pun status seha,tunang dah,,...hahaha..ingat senang..susah tau...hopefully berjalan dengan lancar life seha....=)

p/s : berdoa sentiasa...^^

Friday, June 1, 2012

Thursday, May 31, 2012

:: inteprem jap ::





( pink dan pink dan terus pink )

saja nak inteprem...tunjuk boleh pakai pink pekat even muka hitamm...XD

btw...muka ni muka pakai bedak baby johnson tau....korang ada?ahahahahah.......( nak kata muka lawa la bila asli....yes i am )

:: aku ada , kau ada ? ::

salam korang...=)

haaaaaa...nak cite sikit ni....mengenai tajuk entry kali ni...aku ada,kau ada??.tapi sebelum tu..korang duduk diam-diam tau..baca entry ni elok-elok..agak-agak dah tak nak baca,close je...huhu....tapi jangan la buat macam tu..kesian seha tau...penat seha taip entry ni tuk korang baca....

first thing seha nak cakap...mengenai pertemuan pertama kali antara seha dengan si dia la...kitorang jumpa kat sunway pyramid...masa tu seha datang sunway dengan abah,akaq n adiq sepupu...hehe...mula-mula tu..dalam petang jugak la...after solat jumaat,seha mesej dia..cakap seha nak g sunway..then dia cakap nak jumpa...pastu cakap la kat dia MYBE seha pergi sunway...tapi petang...pergi dengan parent pe semua la...dia terkejut...yela..tak kan nak jumpa time ada parent..nanti pe pulak parent seha cakap kan....biasa'e mesti kena marah dengan parent sebab jumpa si dia...tapi tak bagi seha....hehe....=)

then..bila seha da sampai kat sunway tu...seha mesej dia yang seha dah sampai...tapi dia tak balas-balas...sedih tahu...seha berpecah dengan akaq n adiq sepupu...makna'e seha dengan abah seha la....tengah rehat-rehat...sepupu dia @ kawan seha call...dia tanya kat mana...seha cakap kat sunway belah dalam...then dia cakap kat mana tu...dah sampai...berdebo jantung tau...pastu cakap la tingkat G kot...lupa pulak...hehehe...then abah tanya..

abah : sape dik?
me : kawan chea...abah..dorang nak jumpa chea tau...dua orang..
abah : laki ke perempuan?
me : hehe...laki bah...dua-dua laki..
abah : yelah.....ko duk sini jap,abah nak kua....
me : ala abah...duduk jela sini...
abah : xpe..abah nak tengok dari jauh..then abah datang kat ko ea...
me : ~.~"

hahahaha.......abah seha ni....pelik-pelik je...tunggu punya tunggu....dia pun sampai...mula-mula nampak sepupu dia je...pastu seha cari jugak...mana ea...yela..kita mengharapkan si dia tu lebih dari kita...then nampak dia senyum...alalala....sweet'e...hahaha...tapi masa tu abah dah duduk dah sebelah seha..sebab lama sangat tunggu...pastu dia call suh pergi kat dia...tapi masa tu seha dah kat belakang dia da...seha cakap la jumpa abah dulu...dia terkejut...hahahahaha....masa jumpa abah...korang nak tau tak dia macam mana...hahahaha....kelakar...seha senyum je...dia tak banyak cakap....maybe malu kot..yang banyak cakap just sepupu dia..yela..orang kampung....hehehe....then,seha asyik tengok kn dia je...mak aih...dia senyum je..tak penat agak'e ek...senyummmmm je....hahaha..da la mata sepet...ala...comel je...ehem3...dah2 lettew seha~~~

lepas tu...dorang hantar kitorang g tempat parking...makna'e,kitorang terpaksa berpisah..hehe...korang nak tau apa abah cakap...

abah : dik..yang mana satu dik..
me : yang baju merah le...
abah : ala..tak sesuai la dengan ko dik...kan muda lagi tu....
me : xpe abah...macam abah dengan mak jugak...=)
abah : yelah....
me : hehehehe...
abah : nampak'e menantu abah semua pendek-pendek....
me : haahahahaahahaah...~.~"

apa la abah ni....ish....haa....korang ada tak macam seha?first met terus bawak jumpa abah korang?hahahaha....tak ada kan..yela....first time kan...jumpa nak berdua je...tapi tak bagi seha...(padahal tu kebetulan je).hahahahaha......korang try la bawak jumpa parent korang time first meet korang nanti...haha...mesti korang tak leh lupa muka si dia...=)

:: stalker ::

bismillilah....=)

salam korang....haha...tiba-tiba mulakan entry dengan bacaan basmalah...ni sebab nak kewl kan jiwa ni..haha....kenapa ea?saja...x boleh...setiap kalimah Allah,dapat menenangkan jiwa tau..mula-mula sekali...kita sebut pasai tajuk post tu na....=)

ekcelli...tadi...lagi 5 minit nak masuk azan isya'...seha stalker la fb seseorang...yela..bila dah tak percaya..kita akan sungguh-sungguh mencari benda yang boleh membuktikan benda tu tak benar..yela..dari curiga dengan orang tu kan,...baik kita cari kebenaran....emmm...ok....tengok punya tengok....jumpa!!!hahahaha..orang kata,nak seribu daya...tak nak..seribu dalih...ye dak?so seha cari la dengan sungguh'e....seha jumpa after azan isya'...lama kan....hahaha....

then..masa seha cari....seha tengok friend list dia...semuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa perempuan...lelaki?hahaha..boleh dikira kot...contoh la friends dy ada 849.....800 tu adalah perempuan...yang selebih'e lelaki...hahaha...apa korang fikir agak-agak ek?hahahaha...entah..malas seha nak cakap...bersangka baiklah terhadap orang....hehe...cakap sebab nak sedapkan hati...orang kata...=)

ok2...kita tutup pasal stalker malker ni...hahaha....kita teruskan dengan nasihat menasihati...=)

tuk sape-sape jela yang ada gf/bf.....

kalau korang dah ada someone tu..jaga la dia baik-baik..kadang-kadang,susah untuk kita mencari seperti dia lagi...kita sebenar'e tak perasan pun kita sayangkan dia....bila dah hilang,baru terhegeh-hegeh...menangis segala bagai....tak payah menyesal masa tu....kadang-kadang kita buat endah tak endah je pasal dia..cari yang lain..tapi korang ada tak terfikir bila suatu hari nanti dia akan buat balik pada korang sama macam apa yang korang buat kat dia?aduh.....sakit,betul tak?so,please...

to him.....jaga saya elok-elok...saya tak kesah kalau awak abaikan saya disebabkan awak exam...tapi jangan sekali-kali abaikan saya sebab mencari perempuan lain...please be honest to me..i wont get mad at u.....saya akan jadi lebih marah kalau saya dapat tau dengan sendirinya....untuk seketika ni..saya akan terus sabar dengan awak..selagi saya boleh tahan..saya akan tahan...demi hubungan kita....

p/s : ada pulak orang ajak aq couple...sedangkan aq da ada dia....~.~"

:: jadi isu? ::

ai..post kat fb pun boleh jadi isu ke?tak masuk akal la seha..!

eh..mesti la jadi isu..cuba bayangkan..kalau korang post something kat fb dia yang boleh menunjukkan dia korang punya,then lepas dia baca,dia delete post tu..korang rasa apa ea?macam tu jugak la seha...seha post kat wall dia..then dia delete...sekarang ni...dia post kat wall seha pulak...ha...nak suh seha buat apa ea?delete jugak ke?Allah..........geram tengok post uh...saja nak tunjuk kat orang yang seha ni dia punya la?macam tu?hak alah....

tadi masa seha log in fb..nampak je noti dia post kat wall...terus menyirap darah...marah-marah pe semua..tapi alhamdulillah...after solat asar tadi...jadi kewl balik.....haih....emotion unstable katakan...=P

p/s : doakan dia selamat pergi dan balik....even marah pun...tapi sayang tetap ada..=)

Wednesday, May 30, 2012

:: new phone new number ::

wohoooooooooooooo........korang!!!hari tu seha kan ada cakap nak update belog tentang laptop kan...haa...moh le kita baca...=P

ekcelli....parent seha suh seha beli lappy....ermm..bila fikir-fikir balik...macam bazir la....erk?bazir???(padahal nak guna lappy uh).bukan apa..seha fikir...duit banyak-banyak beli lappy...but seha nak enjoy...lagipun,ramai je kawan seha yang dah ada lappy...untuk apa seha ada lappy kan?haha.....tengok la dulu..nanti kalau seha dapat berada di DL...haaaaa...seha nak mintak lappy...boley?kan3??doa-doakan la seha dapat yang terbaik k...=)

ermm....seha sekarang ni nak beli handphone baru...ermm...memang dari dulu nak beli new phone..cuma tak terbeli-beli je...hehe....handphone apa?haa......cetengok bawah...





( samsung galaxy w )




haaa...tu la handphone seha nak beli....iphone?hahahaha....sorry la..saya tak minat handphone lain selain samsung & sony....tapi....kalau korang nak hadiahkan iphone uh pun tak pe..seha terima...hahahaha....(ada ke ek orang nak bagi?).beli handphone baru,beli la number phone baru..kan?hahaha...kenapa?kenapa?ermmm...

sebab :

1. ari tu seha punya number lama ni dah tuka ke line....lepas tu tiba-tiba semalam dia tuka balik ke hotlink biasa...geram!! >.<
2. dah terbiasa pakai line..senang nak call orang...tiap-tiap bulan bayar xlebih dari RM100...=)
3. degil konon-konon boleh bayar....(memang pun  boleh bayar kalau ikat perut sikit)
4. saja nak beli number baru & lari dari orang....kekekeke......(entah sapa tah aq nak lari)
5.  rasa membazir la kalau beli phone lagi satu then phone lama terbiar...sedey tau sebab abah yang beli...=(

tak pe..nanti seha rajin-rajin kan la tangan seha bagi korang number baru seha...ok?hahaha...tapi tengok orang la ea..tak ramai yang akan tahu benda tu...hehehehe....celcom or maxis?bia seha je yang fikir kan k....atau digi?hahaha.....tengok la dulu...mana senang nak contact si DIA...=P

cuma sekarang seha fikir...kalau jumpa rusa tu...mesti dia cakap seha kaya or wut so eva..yela...ari tu jumpa pun dia cakap seha da pakai touch screen...padahal benda tu murah je...ish..ape la rusa ni..>.<

p/s : tak sabar nak beli number phone baru....!!!!^^

:: last night ::

entry ni entry best sangat!!(bagi saya la)


wooo....so kewl bebeh...haha...siapa sangka...buah cempedak tak tuka-tuka pun...LOL!hah...mesti korang tertanya-tanya kan kenapa seha gembira seribu ketawa...haruslah gembira...sebab....last nite....seha borak dengan someone yang seha rasa sebulan sekali je kot seha call....haha..kenapa ea?malas nak ganggu....(padahal kalau boleh hari-hari nak ganggu).tapi malam tadi tak ada la borak panjang lebo mane.....dia tengah buat final project..kalau dulu...ingat lagi seha..banyak je kerja nak dibuat...setiap kali seha call (which means hari-hari/tiap-tiap malam)dia akan cakap "kalau tak kerana awak call,tangan ni tak reti-reti nak stop dari buat kerja".kesian dia kan?haha..biasa la..budak architacture kan...memang nak kena buat macam tu...kalau tak...baik tak payah amik...


malam tadi borak pun ada-ada je...sebab dia kat studio..alhamdulillah dia sehat....sebenar'e malam tadi seha pun teragak-agak nak call dia after seha hantar mesej yang agak bodoh....yela..lepas hantar mesej tu,tiba-tiba nak call dia pulak...malu la...hahaha...mesej apa ye?ala..just tanya khabar je...yela..kawan kan....nanti kata sombong...lagipun,seha rapat dengan dia...lagi rapat seha dengan dia dari rapat dengan bf seha tau...


disebabkan dia busy malam tadi...seha dengan dia borak kejap je...lagipun dia da bagi tarikh tuk seha call dia balik...aduh.....boleh ke tak ek seha call dia time tu....doakan seha ye...insyaAllah..kalau seha ingat,tak kan ke mana kan telefon ni...=P
dia cukup faham perangai seha..amatlah susah seha nak call dia...tapi tak pe..demi dia...seha akan call dia hari yang dia bagi...hehehe....korang doakan seha ye..=)


bukan senang nak pertahankan kasih sayang antara kami berdua (as a friend).kalau nak diikutkan...lama jugak seha kenal dia...senang cite,seha sebenar'e susah sangat nak hilang dia...seha hope sangat...even kitorang dah ada someone dalam hidup,hubungan kitorang tak kan terputus walaupun sebagai kawan...a lover???haahahaha....tak kan...seha bukan jenis rampas merampas ni....nanti kena balik kat diri....memang la....~

Monday, May 28, 2012

:: jujur - payah sangat ke ? ::

dalam setiap perhubungan...kejujuran itu penting...tak kira la hubungan suami isteri ke....couple ke....persahabatan ke....apa-apa la...yang penting , jujur....kalau kita jujur dengan setiap apa yang kita katakan...apa yang kita lakukan..benda yang kita tidak ingini pasti tak kan terjadi...

kenapa seha cakap macam ni?haha.....seha sebenar'e paling benci orang yang tak jujur dengan seha.....siapa je yang suka bila orang lain tak jujur terhadap diri kita...lagi-lagi di alam percintaan......mesti korang nak si DIA jujur dengan korang kan?begitu juga dengan seha.....susah sangat ke nak jujur?susah ke?bila kita dah tau perkara yang sebenar...sebuk nak cari alasan.....hurmmm.....pelik...


bukan kita nak marah kalau dia bersikap jujur dengan kita.......betul tak..yang penting...jangan sampai kita sendiri tau benda tu.....sekarang ni...si DIA cakap "awk nak apa...saya akan lakukan". permintaan seha senang je..simple..."sy nak email and password account facebook awk".simple......sangat mudah....seha tak suh dia sacrifice diri dia...seha tak suruh dia mati untuk seha..seha tak suruh dia minang seha...tak ada......seha cuma nak kan benda tu...tu pun tak bagi lagi....seha mintak pagi...sampai dah masuk waktu zuhur..tak bagi-bagi lagi....nak kata seha salah?hahaha....kalau betul apa yang dia cakap kat seha malam tadi tu semua benar.....kenapa dia tak berani nak bagi apa yang seha mintak....kenapa ea?payah sangat ke nak bagi apa yang seha mintak....dia jugak yang cakap apa saya nak dari dia,...betul tak...kalau korang...apa yang korang akan fikir mengenai situasi ni......

seha sangat bersyukur kepada ALLAH s.w.t sebab DIA telah tunjukkan kebenaran tentang dia....tak sia-sia seha berdoa kepada-NYA siang malam...alhamdulillah....

kepada dia....sy berdoa supaya awak sentiasa succes dalam hidup awak....dan dapat apa yang awak nak dalam dunia ni...insyaAllah...dan semoga dapat keputusan yang sangat-sangat cemerlang....thanks sebab hadir dalam hidup saya walaupun hanya 3 minggu....thanks sangat....

Thursday, May 24, 2012

:: setiawangsa - gombak ::

dulu.....asal pergi KL je....seha jadi teruja....kenapa?hahahahaha...tu la...tu......tajuk post tu...x gombak..setiawangsa.....hurmm....tempat-tempat ni la yang buat seha teruja...sebab???

1. kalau dulu gombak tu.......rumah family angkat...opppsss....BEKAS family angkat..huhuhu...
2. setiawangsa pulak...tu ha..si rusa duk sane.....hurmm.....


Tuesday, May 22, 2012

:: jadi anak harapan - susah ::

abah : dik....ko je dik yang boleh dapat pointer memuaskan tuk mak n abah...nti naik sem dapatkan 3.5 ke atas ye...
me : (tersenyum tanpa berkata-kata)

dalam otak seha sebenar'e terfikir....boleh ke tak ye next sem seha dapat 3.5 above?hurmmm....seha , malam tadi terfikir..biasa la...nak tido kan..tak kan la terus pejam mata boleh tidur..haha....macam mana nak puaskan hati parent seha ni..seha rasa macam berat....berat sebab jadi anak harapan.....parent seha mengharapkan yang terbaik dari seha...tapi seha.....rasa macam tak mampu nak bagi tu...


apa??apa awak cakap???abang-abang seha?akak seha?mana dorang?hahaha...yg first tu...dah jadi cikgu dah...nak tau ke kesah sebenar'e?hahaha..tak yah la....ermm....parent seha pun ada bagi harapan kat dorang semua...tapi....semua tak menjadi...lagi-lagi abang no 4 saya..even dia pandai...dia tak pernah nak guna kepandaian dia tu...kadang-kadang tu...haih...

sekarang ni seha cuma mampu berdoa supaya Allah memakbulkan doa parent seha and seha...insyaAllah..=)

:: puasa - mengawal nafsu? ::

sepatut'e puasa ni mengawal nafsu kan...haaa.....seha kawal la hari ni...haha.....mula-mula tu..pening pale la...panas..semua ada...biasa la..permulaan nak berpuasa kan..syaitan tu kan banyak...lagipun , lama dah tak berpuasa..last hari tu pun masa bulan 1 or 2...then tadi petang masa tolong abah seha kat kebun ( padahal duduk je) ,

me : mak , abah tak tau ke chea puasa mak?
mak : dah..tadi mak dah bagitau dah,
me : sorry la sebab tak dapat nak tolong...puasa la..lagipun apesal g kebun pukul 3.30 petang ni?masyaAllah...panas ya amat!
abah : (berjalan menuju ke arah kami)
me : abah tak panas ke?
abah : tak....cuma penat sikit..hah...yang chea puasa ni tak btau abah apesal?puasa sorang-sorang ye...
me : hahahaha..lupa bah..=)

then ,

me : mak..nak makan ape je nti mak...tade ape dah ni...
mak : kfc nak??
me : hahahahaha..tak nak la mak....bla..bla..bla..bla..
mak : habis tu nak ape?
me : haa....kita buat mee hun hailam nak?barang-barang ada dah...
mak : haa...ok2...chea masak k?

hahahahahah.....tengok....nafsu nak makan tu..ada je...kfc la.....apa la..last2 buat mee hun hailam...kan?heheeeee.....ermm...alhamdulillah...seha buat family kata sedap....cam mana ye rupa mee hun hailam seha...meh3x...kita terjah sama-sama k..=)





ape macam....jadi tak?hahah..terliur tak?hahahahahahah........moh le kita ngadap sama-sama mee hun hailam ni...hahahahahahah


Monday, May 21, 2012

:: berakhir dengan line terputus ? ? ::

apa nih.....apesal line kat sane buat hal...aduiiiiiiiiiiiiiiii.....baru nak habiskan ayat-ayat manis....ceh..manis la sangat..haha..ok2....alhamdulillah...seha berjaya jugak jujur....even tersekat-sekat.....tapi , dengan adanya bantuan si dia..alhamdulillah.....hehe..nak tau jalan cerita?hahaha....ok..seha cite sikit k...tak leh banyak-banyak...malu seha...=P

dia : kenapa ni?semalam awak cakap nak bincang , benda tu pun dah membuatkan hati saya berdebar dah.
me  : erm...rasa'e kita kena bincang tentang hubungan kita.
dia : em....cuba cite..apa yang awak nak cakap...
me : ermm..takut la...tak tau nak mula dari mana.
dia : bla..bla..bla..
me : ermm..ok....start dari A.....bla..bla..bla...

sepanjang seha cakap dengan dia...seha tak rasa seha luahkan sendiri...nasib baik dia paham seha..hahaha..tanx abang....hehe.....ermm....seha sangat-sangat bersyukur,...sebab seha dapat seorang lelaki yang suka menasihati....yang suka memberi pendapat..yang sangat MENJAGA....senang cite la..hehe...

entah la...senang cite..seha mybe rindukan dia kot...dats y seha rasa macam perlu bincang....owh....tadi jujur jgk pasal si DAK rusa tu...alhamdulillah...sambutan dari si dia ok...tak da la nak marah kot...mybe dia kawal...entah....seha cuma berharap...seha akan kekal dengan dia...baik buruk dia pun seha akan terima..insyaAllah...kenapa seha cakap macam tu?ish korang ni...kat dalam dunia ni mana ada orang yang sempurna....tak ada dah....semua orang akan mempunyai sifat jahat...walaupun pun hanya dengan niat tapi tak buat...kan?

ermm...alhamdulillah jugak sebab masa borak dengan dia seha realized something yang seha nak selama ni...seha dah miliki hati seha balik..dan seha akan memberi kepada-Nya...insyaAllah...

apa yang penting..nisbah berborak antara seha dengan dia adalah 3:7 . . haaaa...korang bayangkanlah ye..selamat membaca...=)

p/s : tersenyum sementara boleh tersenyum....insyaAllah tak ada apa-apa akan berlaku antara seha dengan dia....amin..=)

:: saat yang sungguh mendebarkan ::

wahhhh.....nak tunggu pukul 11 malam ni....lame'e.....ya Allah.....ha....mesti korang nak tau kan kenapa seha tunggu masa tu....ekcelli...seha rasa seha kena bincangkan tentang hubungan seha dengan dia...kenapa?entah la..nak kata seha ni tak sayang dia?sayang.....sapa kata tak sayang...cuma...seha rasa macam nak letak pada takdir...seha tak tau la....seha rasa macam bersalah....seha cuma memerlukan masa je....bak kata saya dulu...seha tak nak pisang berbuah dua kali....sakit kat hati ni tak ada siapa yang tahu...

hopefully malam ni semua berjalan dengan lancar..dan seha berterus terang dengan dia....insyaAllah..korang doakan seha ye....mudah-mudahan seha dapat kekuatan....amin..=)

p/s : kenapa dia tak accept relationship dengan aq ea......????musykil-musykil........

Saturday, May 19, 2012

:: tak rugi membaca blog orang lain ::

alhamdulillah.....dah banyak dah seha membaca....hehe....baca apa ea?haha..ofcoz la baca blog orang..tak nampak TAJUK post tu..betul kata orang....tak rugi kita membaca blog orang even benda tu hanyalah tentang kisah hidup mereka...ye...orang akan cakap itu la..ini la...orang akan berfikir negetive...tapi....kalau kita amik dari segi positive'e...kita akan sedar....kisah hidup mereke tu sedikit sebanyak dapat menjadikan teladan untuk diri kita...

haa...mesti korang tertanya-tanya kan...kenapa seha cakap macam ni...ekcelli...seha ada terbaca satu blog ni...(padahal baru tadi pagi baca).dia ada menyatakan tentang DIA....best sangat....sweet....ada ke lelaki macam tu lagi ea?even dia sayangkan perempuan tu..tapi dia tak pernah berjanji dan tak pernah mengeluarkan perkataan SAYANG. dorang pun tak ada nak couple-couple ni...yang membuatkan seha rasa best and sweet sangat........si perempuan dan lelaki ni...masing-masing cakap "terserah pada jodoh".

tiba-tiba seha tersedar...ye...untuk apa seha menangis..untuk apa seha jadi tak tentu arah di sebabkan DIA....seha lupa....DIA dah ada yang satu....janji tak kan pernah meninggalkan dia...lepas tu seha nak terhegeh-hegeh kat DIA ? hahahaha......alhamdulillah....KOTAK hati seha dah kembali pulih....kejap je benda ni...insyaAllah...seha akan terus berdoa...dan terus berdoa...

kepada rusa

ye...saya admit saya sayangkan awak lagi...tapi saya perlu teruskan hidup saya....saya akan jadikan awak sebagai sweet memory...ok?awak jaga lah dia baik-baik....awak dan saya tau situasi dia macam mana kalau tanpa awak...orang kata , tanggung la akibat sendiri...awak jugak yang amik jalan tu....jangan salahkan orang...dan percayalah cakap saya.....dia sangat-sangat baik untuk awak..tak payah la nak mencari yang terbaik....tak semua orang perfect...biasa la..nagging tu...perempuan kan...cuma tahan dengan tak tahan jela...=)

kepada abang

maafkan saya ye awak.....saya dah berdosa....berdosa sebab menyayangi dua orang dalam pada masa yang sama....berdosa dengan awak sebab dalam diam still menyayangi dia..saya lupa...saya sepatutnya tumpukan perhatian dekat awak dan pelajaran saya..maafkan saya..sekarang saya sedar....awak menyayangi saya....cuma saya je yang tak perasan...
maafkan saya jugak...sebab buat macam ni pada awak....saya dah nekad.....saya akan lupakan dia....saya akan terus mencuba menyayangi insan lain selain dia k...iaitu awak...dan jangan lupa ye untuk berdoa...kalau tak berdoa ,  tak kemana juga relationship kita kan?hehe.....

sayang abang ketat-ketat..

by the way korang..ingat lagi tak entry seha tentang JANGAN BERHENTI MENYEINTAI SAYA....hopefully...korang lupakan je benda tu...abaikan entry tu k...seha nak delete..tapi sayang pulak entry tu...yela...orang tengah tak betul kan...hahahaha....jadi macam tu...

p/s : seha akan meneruskan usaha seha...hwaitinggg!!!!!!!!!

:: sahabat dunia akhirat ::

alhamdulillah....kawan seha sangat ramai.....sampai tak terkira...tapi..dalam ramai-ramai tu....hanya 8 sahabat yang seha sayang sangat-sangat...hehe....6 dari sekolah menengah dan 2 dari University tempat seha belajar sekarang..hehe...alhamdulillah...5 kawan seha nampak'e berjaya...even 2 dari 7 orang tak dapat melanjutkan pelajaran ke ijazah..tapi alhamdulillah...2 orang tu dapat manage hidup dia...orang kata...tak bermaksud sekali gagal ,  selama-lama'e gagal...betul tak kawan-kawan?hehe...=)

( kawan masa sekolah )

ok...seha akan ceritakan satu per satu 


( julaiha a.k.a singa )

hehe.....ni kawan seha....dia sangat comel...yela..kacukan cina...lagi satu...dia chubby..suka seha..dia sekarang kerja kat syarikat mana ea...seha lupa da....ermm..nak tau kenapa ada a.k.a singa??haha..dulu dia ni garang....masyaAllah...haha...so..kitorang pun panggil la dia singa..hehe...tapi bagus jugak dalam kalangan kitorang ni ada satu yang garang..kalau semua lembut je...hish...tak da makna la.....huhuhu...



( hamzira a.k.a hamster )

ok..yang ni pulak...kawan seha...dia ni kelakar..sumpah kelakar....suka giler wat seha gelak..hehe...dia kecik je..tak pernah bercinta...best woo jadi dia..hehe...dia ni even suka wat kelakar....tapi dia ni kira pemalu gak..hahaha...(poyo je).
alhamdulillah...seha kawan dengan dia dah lama dah..hehe...berapa lama?ha....actually , dia ni kawan seha dari sekolah rendah lagi....satu kelas...jadi pengawas sama-sama..cuma sekolah menengah je lain...dia kelas A ,  seha kelas B...then masa STPM...ktorang sama kelas balik...tak ke best name'e uh..hehehe..



( saidah a.k.a zirafah )

haaaaaa.....yang ni pulak....mula-mula kenal dia ni...senyapppppppppp je orang'e....uih....tapi bila dah kenal..hahahaha....dua kali lima je dengan yang first tu...hehehe...yang lain'e..dia ni ala-ala lembut plus tunjang..hahaha....kitorang panggil dia tunjang...sebab tinggi sangat.....ish3...agak'e dah baka dia kan..hahahahah......



( najihah a.k.a PACAT )

haha.....yang ni sama je macam seha..yang lain'e..dia kurus...tinggi sikit dari seha...n dia kacukan arab...jadi...dia cantik dari seha...cuma seha comel dari dia..hahahaha....nak tau kenapa kitorang panggil dia pacat?haha....dulu ada kem kat pahang..then dia ni....asyik-asyik cakap pacat...pacat...hahaha.kelakar..bila kitorang ingat balik.....asyik ketawa je kat dalam kelas..hahahahahah...nak buat macam mane kan...orang geli pacat memang macam ni..hehehehe...=)
dengan dia ni...seha selalu jugak la gaduh..tapi kejap je baik..hehe..even besar mana pun...lama-lama kitorang penat sendiri...sebab gaduh benda yang kecik...



( aainaa a.k.a kucing )

budak ni lembuttt sangat...dats y kitorang panggil dia kucing...hahaha....yang mana?yang mana?haha....kanan sekali tu...comel kan dia...erm..dia ni senyap je.....gelak bila perlu je..hahaha...lembut...haih.....sape dapat dia ni memang beruntung..hehehe...nak cakap ape lagi ea pasal dia..haha..tak tau la....aduiii...sory aaina...hahahah!



( aisah )

heheeeeee....ok..kawan yang ni lama...dari form 1 satu kelas..tapi sayang'e...dia dapat SPA....sedey'e.....kitorang terkejut jugak...sampai hati..tapi nak buat macam mana kan...pilihan dia....cerah masa depan kan?hehe...owh2...seha lupa nak tunjuk dia yang mana...hehe....dia yang kiri sekali...=)
comel kan?

last but not least


( soleha @ seha a.k.a ikan keli )

haaha...ini lah saya!!!hahahahahaha.......ikan keli...hahaha..nak tau kenapa ikan keli?haa..meh2....duduk-duduk..seha cite k...pada suatu hari....hujan lebat sangat..sampai kolam kat belakang kelas kitorang penuh...kebetulan dalam tu ada ikan keli...so...ikan keli tu terkeluar dari kolam...budak-budak ni takut..suruh seha...apa ag...seha ni jenis yang tak kesah benda-benda tu semua...jadi seha amik la ikan-ikan tu...hahaha...masuk kelas je...terus dorang panggil seha ikan keli...adoooiiii...haha..nak buat macam mana kan...=)



inilah kami!!!!!!kawan sehati sejiwa....

*kalau korang perasan...kitorang punya baju couple...tapi kitorang tak pernah cakap pun pakai wane apa..=)

p/s : rindu kat dorang..bila nak raya ni..tak sabar nak jumpa...^_^



:: berkebun jom ::



( seha bakar tau sebab abah nak tengok hebat tak hebat seha)



( abah rehat jap..penat )



( ni seha..hahaha...sory korang...tak pakai tudung...so, amik gambar macam ni jela...=P )

sorry korang gambar terbalik macam ni..haha...lupa nak rotate...hehehe.....ok korang..ni la kerja seha hari ni..tolong abah kat kebun....

adiossssssssssssssssss amigossssssssssss dear readers...!!

Friday, May 18, 2012

:: tak henti-henti berdoa ::

hye korang...rasa'e dah bape hari tak update blog ni..hehe....malas la..nanti kalau dah husyuk sangat update,kalau dah naik sem nanti macam mana...haaa...kan dah susah..da la laptop rosak...nak betul kan kena RM500 lebih...makkk aih....teruk-teruk-teruk....hehehehe.....macam apin kan?haha......

ok-ok...entry ni bukan nak cakap pasal laptop ke apa ke....nak cakap pasal berdoa...hehe...pasal laptop tu nanti seha update lain k...em2...sekarang ni..cerita pasal berdoa k...

kalau korang nak tau...seha tak pernah berhenti berdoa pada yang 1 tentang jodoh seha...even seha dah ada si DIA...but still,seha berdoa...bukan tak sayang atau tak suka...tapi kita memerlukan seorang lelaki yang akan menjadi suami kita kelak yang dapat menjaga kita dengan sempurna dan dapat membawa kita masuk ke dalam syurga...

p/s : hopefully doa akan termakbul..amin...=)

Monday, May 14, 2012

:: stupid thing that ive done ::

yarrrgghhh!!!amende la seha ni....kenapa seha x percaya dy!!kenapa mesti ada instinct ni?seha benci tau dengan semua ni...seha bodoh sebab buat perkara yang sepatut'e seha jangan buat...kenapa seha tak percayakan dia sedangkan dia adalah orang yang sejujur'e dengan diri seha...kenapa?kenapa?

sebab seha sayangkan dia ke?sebab seha takut pisang berbuah dua kali?macam tu ke?

abang..maafkan sy...sy tak da niat nak buat macam tu kat abang...sy sayangkan abang..abang...kalau boleh nak je sy ajak abang kahwin sekarang..biar abang jadi hak sy sorang...sy takut abang..sy takut kehilangan abang...='(

seha perlu tingkatkan kepercayaan seha terhadap dia..ya Allah..tolong la hambamu ini...=')

Saturday, May 12, 2012

:: move on :

alhamdulillah...rasa'e seha dah boleh move on dengan hidup seha...ermm...seha tak tahu la sekarang ni macam mana..tapi seha akan terus mencari dan mengenali hati budi dia..seha tak kesah dia macam mana..tapi apa yang penting,seha terima dia seada'e..umur?haha...seha tahu umur kitorang sangat-sangat berbeza...seha tau umut dia muda 2 tahun...mula-mula seha reject jugak..tapi bila dia dah cakap " sedangkan nabi pun isteri dia lagi tua dari dia" , seha dah tak boleh nak cakap apa la...

seha tau hubungan kitorang terlalu cepat..tapi seha ikhlas terhadap dia..seha tak rasa orang lain boleh buat seha macam ni..susah sangat seha nak menerima orang...tapi kali ni..seha rasa lain sangat..dia dapat buatkan seha melupakan rusa,..dia ada ciri-ciri lelaki yang seha nak..semua ada...selagi kita tak cuba,selagi tu kita tak tau kan?hurmmm..sekarang ni seha tengah mencuba...tengok lah macam mana nanti..insyaAllah sampai ke jinjang pelamin dan ke akhir hayat kitorang,,,=)

sayang abang a.k.a shah

Saturday, May 5, 2012

:: mengalah tak semestinya salah ::

disebabkan seha ni adik...seha mengalah..haih.....nak menang je..nanti kalau cakap lagi..kata melawan..padahal dia yang tak ikut zaman sekarang ni..hadui....then...cakap itu ini...padahal dia tu da lama da tinggalkan U...haih...sabo jela...~

lepas tu..yang seha betul-betul pelik...ada ke orang yang sentiasa membuang air besar kena buasir ea?pelik la..hahahaha......dia cakap orang yang selalu buang air besar,tanda-tanda nak kena buasir..haha..pelik...sebab aritu seha jumpa doct..then ada nurse ni cakap buang air besar hari-hari ni bagus..tapi dia.......ahahahahahahaha...gelak je kot malam uh bila pikir balik...macam tak logik...~
tapi malas nak cakap..sebab yela..asal seha cakap je...ada je yang dia nak bantah...nak menang..malas seha..dari kena marah dengan dia...baik seha diam kan...hehe...

p/s : berdiam itu lebih baik...=)

Wednesday, May 2, 2012

:: layout ::

sory korang.....huhu...sebenar'e seha tengah cari layout baru..then seha ingat seha nak buat ala-ala diary...seha jumpa..tapi...macam mana ea nak buat?aduiii laaa....penat dah seha try...but still....hurmm..lastly,seha just guna layout biasa je...huhu..sedey la...agak-agak sapa yang boleh tolong seha ye?huhu......perlu mencari seseorang untuk menukar blog seha menjadi diary....

Tuesday, May 1, 2012

:: emosi unstable ::

malam tadi emosi tak stabil..jadi...macam-macam perasaan timbul..marah,suka,sedih semua ada..then....tiba-tiba seha nangis...nangis teringat kan dia....dan seha ambil keputusan yang sepatut'e seha tau benda tu akan memudaratkan seha...seha bagi satu pesanan ringkas kat rusa...seha perlu teruskan hidup..tapi tu la..tak terdaya...apatah lagi seha yang makin rapat dengan dia...huhu....

='(

p/s : patut la tak stabil...bulan mengambang da~

:: mengharapkan sesuatu yang tak pasti ::

after seha dengan dia da tade pape...seha tutup da hati seha..even benda tu da lama berlaku...ye...seha still macam dulu...seha sayangkan dia....seha still berharap sepenuh'e terhadap dia..sebab seha tau dia still sayangkan seha...tapi...orang kata...kalau kita dah tau dia tak kan jadi milik kita..untuk apa kita mengharap sesuatu yang tak pasti..betul tak?sedangkan seha tau yang dia akan berkahwin dengan gf dia...sebab dorang dah janji antara satu sama lain...='(

seha sedih..kenapa seha tak ditemukan dengan dia sebelum dia mengenali gf dia?huhu....pelik tak korang...SEBELUM gf?haha....ye..sebenar'e seha muncul dalam hidup dia,dan masa tu dia dah ada gf...tapi..masalah'e,seha tanya dah..banyak kali dah...tapi...dia tak cakap pape pun...pernah dulu naluri seha mengatakan dia dah ada...then..seha decide tinggalkan dia...tapi dia.........ye...masa tu kitorang dah sayang antara satu sama lain..memang susah...but,lastly...kitorang terpaksa berpisah jugak..ni pun atas kehendak masing-masing...sedih?menangis?sakit?haha...tu jangan korang cakap la...semua tu terjadi....setiap malam seha menangis...

sekarang ni..seha mengharapkan future husband seha macam dia...erk,ada ke tak ek agak-agak?haha....mengharapkan benda yang tak pasti...memang susah...setiap kali lelaki yang datang dalam hidup seha,seha akan try cari yang macam dia..haha...kesian jugak dekat dorang...seha admit seha suka..tapi tak ada ciri-ciri macam dia..tak ada langsung....seha jadi.........................................

seha memilih ke?entah..kadang-kadang seha terfikir seha memilih...tapi dah nak buat macam mana....berdoa jela...insyaAllah Allah akan makbulkan permintaan seha....amin. =)

p/s : addicted with neosaurs game..LOL!

Thursday, April 26, 2012

:: result gempak ::

hah....mesti ramai yang update tentang result kan???so...korang macam mana??seha????alhamdulillah....semua'e ketentuan Allah...seha bersyukur...hehe....result gempak???haha..saje je nak nampak macam gempak je...but...itu hanyalah khayalan semata-mata...seha dapat 3 sumthing...alhamdulillah..lepas target..but tak dapat capai pe yang my mom nak....tak pe mak..chea akan buat yang terbaik!hehe..

tapi yang seha tak boleh terima..dari dulu sampai sekarang...kenapa la math seha...haduiii...ingat lagi..masa SPM...target seha math dapat A1 or A2 ...tp...dapat B3....macam sekrang jugak..target dapat A..tapi dapat B je....haduii...hurmm..tak pe la...bersyukur jugak..hehehe...

actually...pointer seha sebenar'e seha da tau da...kelmarin..seha dapat mimpi...em2...sejibik sejibon tau...hehe...alhamdulillah....so...tak de la seha nk worried lagi kn...hehe................=)

p/s : kena masak awal sebab abah nak pergi masjid awal...

:: followers ::

hai korang...tajuk hari ni tak de la best sangat...cuma..nak cakap...actually,dari dulu sampai sekrang ni...seha tak pernah nak mengharapkan blog seha ramai follower....entah la ek..seha tengok ramai je yang dorang suruh follow..tapi..baca entah ye entah tak...haha...seha pulak cam mana?haha...of course seha baca...sebab seha suka tengok blog dorang...hehe...blog seha pun seha baca balik...tak kira la blog lama or blog baru..semua seha baca...lagi-lagi blog lama yang penuh duka dan lara kehidupan seha..hehe...tapi tak apa..seha dah belajar banyak dah...=)

sebenarnya seha bukan nak cakap pasal ni...hehehe...seha nak cakap...even seha tak post link seha kat mana-mana tempat(Sebelum post kat kampus.my),ramai betul yang baca blog seha..hahahaha....seha happy ke???hahaha...happy la jugak even dorang tak tinggalkan comment apa-apa...syukur je apa yang ada..cewahh..ok la all..nanti malam update lagi..nak pergi tengok castle kat FACEBOOK...hehe...orite....

p/s : tengok cerita hindustan..sebak pulak...~.~"

:: kerabu mangga ::

hehe...semalam...petik buah mangga yang dah masak kat depan rumah...banyak gak la...ada la dalam 4 buah...hehe....tapi 3 bungkus dalam surat khabar...yang lagi 1 tu,just put it atas oven...sebab nak buat kerabu mangga hari ni...haha....jadi...hari ni...saya buat kerabu mangga n ayam berempah...sedap....(angkat bakul masuk sendiri)hahahaha....sedap3...hehehe....ermmm..tapi pada saya kurang kot..sebab...kurang udang kering..huhu...tapi mak kata ok da...huhu....so..let see my ayam goreng berempah n kerabu mangga...




( my kerabu mangga )



( ayam goreng berempah )

so..apa pendapat korang tentang masakan ni?ahahaha...jom2...kita try masak...sama ke tak masakan korang dengan saya...hehe...pape hal pun..enjoy the food k...

p/s : lapa balik....~.~"

Tuesday, April 24, 2012

:: betapa aku cinta padamu ::



song dat i found . . . juz for you RUSA~


p/s : sorry cuz keep calling u rusa...ive told u b4 to quit called rusa..but i cant...sorry sayang~

:: merindui ::

awak...saya sangat-sangat rindukan awak..sejak hari tu lagi..sebelum saya tido..saya akan belek-belek gambar awak...em2...semalam..air mata saya jatuh..saya terbaca semua chat kita berdua...saya jumpa balik semua messege awak...saya menangis sorang-sorang..tak ada sapa yang tau...saya sangat-sangat rindukan awak...saya tau...awak tak macam saya..sebab saya tau awak ada sum1 yang perlu dirindui kan?sapa saya dalam hati awak...ye...yang saya tau sekali je saya pernah jadi sum1 yang sangat-sangat special..tapi sekarang??still ada ke perkataa tu?masih samakah perasaan awak dekat saya?hurmmm....rindu wajah awak..tak kira la dalam skype ke...jumpa ke...hurmm..

p/s : mood melayang...~

:: new handphone ::

haha....nampak'e aq kena beli new phone..ahaha...handphone aq da bengong....jadi..selamat tinggal nokia 3310....haha....welcome to my new baby Xperia...=)